Savukoski

Savukoski sijaitsee Itä-Lapissa. Asukkaita siellä on noin 1100 ja sen pinta-ala on 6496 km². Suomen harvaan asutuimpana kuntana Savukoski on todellinen erämaapitäjä. Porotalous on merkittävä elinkeino, poroja on kymmenen kertaa enemmän kuin ihmisiä.

Tyypillistä savukoskelaista maisemaa ovat laajat erämaat, josta yksittäiset tunturit kohoavat ympäristöään halliten. Tunnetuin tunturi on Joulupukin koti, Korvatunturi, joka sijaitsee Suomen ja Venäjän rajalla. Luonnolle antavat leimansa myös isot suoalueet sekä useat joet, joista suurin on kunnan maisemaa halkova Kemijoki. Savukoski tarjoaa vieraalleen aikaa rauhoittua, mahdollisuuden viettää aivan erilainen loma. Tekemistäkin löytyy ympäri vuoden, vaikka Koilliskairan leppoisa rytmi tarjoaa myös mahdollisuuden vain hiljentyä luonnon äärellä. Merkittävin vuotuinen tapahtuma on pääsiäislauantaina järjestettävät Kuivalihamarkkinat.

Liikenneyhteydet

Rovaniemen ja Kuusamon lentokentiltä on bussiyhteydet Sallaan ja joiltain vuoroilta myös Savukoskelle. Yöjuna kulkee Helsingistä Oulun ja Rovaniemen kautta Kemijärvelle, josta lähtee bussiyhteys Pelkosenniemelle. Pelkosenniemeltä saatavissa jatkoyhteys Savukoskelle kutsutaksina Korvatunturin Taksilla. Matkustajilta peritään linja-autotaksan mukainen hinta. Kutsutaksi on tilattava etukäteen edellisenä iltana numerosta 040 730 6484/ Korvatunturin Taksi.

Etäisyydet lähipaikkakunnille

– Pelkosenniemi 42 km
– Kemijärvi 95 km
– Salla 80 km
– Kuusamo 192 km
– Sodankylä 90 km
– Rovaniemi 175 km

Etäisyydet lentoasemille

– Rovaniemi 169 km
– Kittilä 181 km
– Kuusamo 199 km
– Ivalo 244 km